Пръскане срещу хлебарки във Вашия дом

100% унищожаване само с 1 посещение Без никаква миризма Напълно безвредно Без напускане на дома Мигновени резултати Остатъчен ефект до 1 година

Как ние пръскаме срещу хлебарки?

За унищожаване на всички видове хлебарки в дома Ви ние от "Хлебарките БГ" използваме метод, който е разработен от нашите експерти. Третирането винаги започва с детайлен оглед за потенциални местообитания. Препаратите, с които работим, винаги са от най-висок клас. Така постигаме 100% унищожаване и дълъг остатъчен ефект. Смело можем да кажем, че успешно се справяме дори с най-тежките случаи.

Нашата обработка против хлебарки дава 100% успеваемост още от първото третиране. Така дори клиентите ни, които са доста закъснели с обаждането, забравят за проблема мигновено. Процедурата е еднакво ефективна и при четирите вида хлебарки, които се срещат в страната. Само няколко минути след третирането ще забележите първите жертви на нок-даун ефекта. Веднага след това препаратът започва да поразява дори дълбоко укритите хлебарки посредством провокиращ ефект, който ги кара да напуснат гнездата и да се отровят.

Не допускайте хлебарките да превземат дома Ви, докато влизат в храната Ви и разнасят болести! Обадете се още сега и ще ви отървем от тях завинаги!
0899 720 715
Запази час СЕГА!
Работим до 22:00 часа

По-долу в страницата можете да изгледате нашето видео, което нагледно показва как се извършва обработката. Също така можете да прочетете много подробна информация за подготовката от Ваша страна и да се информирате как да се предпазите от този проблем в бъдеще.

Цени на нашите услуги
за 1 жилище
до 100 м2 / до 4 стаи
55 лв.
еднократна обработка

100% унищожаване на популацията само с ЕДНО посещение дори в най-тежките случаи.

от 2 до 5 жилища
до 100 м2 / до 4 стаи всяко
50 лв.
за всяко жилище

В случай, че в рамките на едно посещение се третират от 2 до 5 жилища, намиращи се в една сграда.

за 6 или повече жилища
до 100 м2 / до 4 стаи всяко
45 лв.
за всяко жилище

В случай, че в рамките на едно посещение се третират 6 или повече жилища, намиращи се в една сграда.

за по-големи жилища
над 100 м2 / над 4 стаи
Индивидуална оферта

За по-големи жилища като мезонети, вили, многоетажни къщи и други изготвяме индивидуална цена според спецификата и големината на обекта.

Ние няма да мерим точната квадратура или да Ви караме да плащате втори път без необходимост, за да Ви дадем някаква "гаранция"! Цената за стандартно еднофамилно жилище е фиксирана и включва третиране на всички стаи, както и всички допълнителни помещения в дома. Пръскаме еднакво добре насвякъде, така че да поразим всички потенциални гнезда, дори ако те не се виждат. 

Името на фирмата ни възниква именно поради изключително успешния подход с хлебарките. Те са вредителят, който успяхме да подчиним на нашата методика и който няма шанс след нашето посещение в обекта. Услугата за третиране срещу хлебарки се базира на много дълги години изучаване на поведението на този неприятел. Изследвали сме отделните видове и сме наблюдавали процеса им на размножаване отблизо. Правили сме множество тестове с различни препарати, които са утвърдили настоящия метод, който прилагаме срещу тях. В биологията няма нищо категорично, но смело можем да кажем, че не сме оставили нерешен проблем с хлебарки никъде. В редките случаи на рецидив (под 1%) или на неизчерпателно справяне с проблема, дребни допълващи мерки са били напълно достатъчни за 100% изчистване.

В тази статия ще Ви разясним защо "Как да изгоним хлебарките?" е въпрос, който трябва да бъде заменен от "Как да премахнем хлебарките?", при това - завинаги. Ще разясним откъде идват и защо изборът на фирма против хлебарки е по-добър от самостоятелните опити.

Как да се подготвите преди обработката?

В България им 4 вида хлебарки, които живеят на различни места (по-долу в страницата ще дадем повече подробности за тях), но в общия случай проблемът с хлебарките включва най-често кухнята и мокрите помещения (баня, тоалетна). За да можем да свършим работата си безпрепятствено, е желателно да премахнете разопакованите хранителни продукти от кухненските шкафове. Премахването на всички разопаковани храни, които могат да бъдат компрометирани по време на пръскането, е най-важното нещо в подготовката. В случай че имате неразопаковани храни или посуда в шкафовете, те могат да останат там. Ние няма да пръскаме директно върху тях. Тъй като все пак се работи с инсектицид, е желателно тези съдове да бъдат изплакнати преди ползване. Ако желаете можете да изпразните шкафовете цялостно, но това наистина не е необходимо и не го изискваме от Вас. В случай че имате повече струпан багаж в кухнята или в други стаи, е добре той да се размести, за да се осигури максимален достъп. Както при тази, така и при други обработки, достъпът е от ключова важност.

В случай че сте "хванали" проблема навреме, то описаните горе мерки за подготовка са предостатъчни. В случай обаче, че сте допуснали хлебарките да "превземат" жилището Ви и вече ги откривате в ракли, гардероби, матраци, под легла, в бюра и други подобни, то следва подготовката да бъде малко по-обстойна. Ако случаят при Вас е такъв, то е добре да уведомите колегата на терен за основните места, на които виждате хлебарки. Важно е също така да разместите леглата, да отворите раклите, шкафовете и т.н.

Какво се прави след пръскането и какви резултати да очакваме?

След самото третиране е добре за излезете за кратка 30-минутна разходка. Препаратите, които използваме нямат никаква миризма, никакво дразнене и са абослютно безвредни както по време на третирането, така и веднага след обработката. Тъй като в нашият бранш мерките са безопасност са силно педантични обаче, чуждестранните европейски производители на нашите препарати залагат 30-минутен период, в който трябва помещенията да са свободни от хора и животни. Веднага щом се върнете в жилището можете да проветрите за кратко време. Единственото много важно действие от Ваша страна е да забършете кухненските плотове и други повърхности, на които се работи с храна.

След нашата обработка не е необходимо 24, 48 или колкото и да е часа да не се вземат никакви хигиенни мерки, тъй като принципът заложен в нашия метод е препаратът да действа месеци напред. Пръскаме по начин, по който препаратът навлиза дълбоко в процепи, фуги, кухини и други места, където ще остане дълго време. В този ред на мисли почистването на жилището непосредствено след обработката не представлява никакъв проблем. Там, където сме приложили препарата, той ще остане некомпрометиран от Ваша страна дори след детайлно почистване още на деня и ще работи дълго. Важно е да отбележим, че при наличие на хлебарки в банята също успяваме да намерим начин да приложим препарата така, че да остане некомпрометиран в следствие на водата от душа например.

Резултатът, който се наблюдава след третиране, е различен в различните обекти и най-често се влияе от големината на проблема. При дребни проблеми или спорадични преминавания на хлебарки често клиентите не наблюдават умрели индивиди, но не виждат повече и живи такива. При по-сериозни случаи обаче е характерно да наблюдавате трупове от време на време. Не е нехарактерно да се виждат и живи индивиди, които обаче са зашеметени и предстои да загинат след минути. В обектите с най-тежки случаи на хлебарки в следствие на дълго отлагане или твърде много опити за непрофесионална борба сме наблюдавали различна активност на хлебарките след пръскане. Ако Вашият случай се категоризира като тежък, е напълно възможно да виждате няколко дни до седмица след обработката живи хлебарки. Това е така, защото вследствие на пръскането е възможно да излязат по-голям брой индивиди от гнездата, които иначе стоят там скрити.

Държим да подчертаем, че вследствие на нашата обработка ние няма да изгоним хлебарките в съседно жилище или някъде другаде в сградата. Третирането има директен изтребителен ефект и унищожава цялата популация, без да я прогонва някъде другаде.

Въпреки че обикновено резултатите от обработката са мигновени, не е изключено да срещате умрели или зашеметени хлебарки известно време след третирането. Това не е признак за несправяне с проблема, просто отнема известно технологично време докато се порази цялата популация. Добрата новина е, че препаратът ще въздейства дори на новоизлюпилите се от яйцата индивиди след време. Изклюпването на тези яйца понякога може да повече от месец. Именно заради това залагаме на препарати с дълъг остатъчен ефект.

Повече за препаратите против хлебарки

Фирмата ни винаги подбира препарати от най-висок клас, ситуирани във високия ценови сегмент на пазара. Уверяваме Ви, че никога не работим с евтини аналози на добрите активни вещества. Препаратите закупуваме винаги от официалния дистрибутор, като те пристигат с холограмен стикер за качество от производителя. Понякога се случва клиенти да ни попитат дали продаваме "лекарство за хлебарки". С усмивка и шеговит тон отговаряме, че лекарство против хлебарки не можем да им продадем, тъй като препаратите, с които работим са ексклузивно само за професионална употреба.

Шегата настрана! В борбата с хлебарките работим с многокомпонентни суспензии, в които активното действащо вещество е грубо казано "потиснато". Именно това осигурява дълготрайната ефективност и възможността за унищожаване на индивидите, които ще се "родят" след време. Убиващото действие върху хлебарките се осъществява посредством директен контакт на насекомото с препарата. Препаратите ни съдържат и други неотровни вещества, като например синергисти и инхибитори на растежа, които осигуряват допълнителна ефективност. Ето някои характеристики на ефективността:

  • Бърз нок-даун ефект - Получава се посредством агенти, които предизвикват бързо нервнопаралитично действие върху насекомото, което му пречи да се укрие и оцелее;
  • Атрактантен ефект - Допълнителни вещества в препаратите успяват да привлекат хлебарките в малък радиус (спокойно, няма да привлечем и хлебарките на съседа). Именно така сме сигурни, че дори някои единични места да бъдат пропуснати това няма да повлияе негативно на релутата;
  • Каскаден ефект - Преди да загинат някои индивиди все пак успяват да се придвижат в гнездото и така заразяват останалата част от събратята си;
  • Дълъг остатъчен ефект - Благодарение на самата формулация и на безупречния метод, който прилагаме, препаратите работят месеци напред.

Рискове при непрофесионална обработка

Ние знаем, че голяма част от хората първо опитват да се справят сами с проблема с хлебарките. В това няма нищо нередно! Истината е, че не е невъзможно да успеете с непрофесионални методи да унищожите хлебарките. Това най-често се постига лесно при дребни или спорадични проблеми. Съветът ни е обаче да не прекалявате с опитите. Всеизвестно е, че хлебарките са един от най-устойчивите организми на земята. Те успяват да се укриват добре, а също така лесно могат да развият и специфична резистентност към голяма група биоциди. Тази резистентност най-често се развива вследствие на грешка в дозирането на определен препарат.

На всеки е ясно, че ако разредим препарата с много повече вода, той ще стане слаб и просто ще ги "захраним". Малко хора обаче знаят, че ако препаратът се направи много по-силен, рискът от нежелани последици също е много голям. С много по-силна отрова вероятно ще успеете да поразите някаква част от популацията. Вследствие на пропуски в методиката обаче, най-вероятно ще останат индивиди, които ще оцелеят след излагането на този силен "коктейл", а те след това ще станат, грубо казано, "безсмъртни". Именно по този начин се постига т.нар. разговорно "имунитет".

Не е за пренебрегване и риска да навредите на себе си. През дългите години, в които работим в този бранш сме се "нагледали" на много случаи, в които хората са си причинили проблеми с кожата или дихателните пътища. Незачитането на разписаните мерки за безопасност в комбинацията с неправилно използване на препарати от бюджетния ценови сегмент често могат да предизвикат и такива проблеми. За щастие този тип "бели" никога не са фатални, но определено не са и полезни за здравето Ви.

0899 720 715
Обади се СЕГА!
Не рискувайте хлебарките да станат хиляди!

Хлебарки в мазето, входа, подземните гаражи и общите части

Услугата, която предлагаме за третиране в общи части, мазета, стълбища, подпокривни пространства, подземни гаражи и други части на многофамилни кооперации или блокове е описана по-детайлно в друга страница на сайта ни. Ако желаете да се запознаете по-подробно с тази услуга, кликнете тук. В тази страница все пак ще изложим най-важното, свъзрано с пръскането на входа и общите части.

Основното предимство на нашата услуга, което можем да изтъкнем, е че в подземията работим с бензинова моторна пръскачка. Личното ни убеждение е, че в мазетата на блоковете и в подземните гаражи не е възможно да се свърши работа качествено с обикновена ръчна пръскачка. Този тип помещения често се състоят от силно порьозни повърхности, които изискват по-голямо количество препарат. Наред с това достъпът често е недостатъчен. Използвайки силният дебит на моторната пръскачка и изключително фината капка (близка до мъгла), която тя произвежда, ние успяваме да достигнем до всяко от укритията на хлебарките. Нещо повече - съвсем не е необходимо съседите да отварят индивидуалните си мазета. В почти всички случаи индивидуалните мазета остават затворени и Ви гарантираме, че негативни отзиви от нашата услуга в мазета и общи няма! Друг голям плюс е и бързината на обработката - необходими са няколко минути, за да вложим 10 - 15 литра препарат, колкото обикновено е необходимото количество за качествено справяне с проблема.

Когато стане въпрос обаче за стълбищни клетки и други пространства, през които преминават непрекъснато хора - сменяме тактиката. В такива помещения се работи с ръчна пръскачка, която има изключително фина дюза. Опръскването е точково, а препаратът за тези площи е специално подбран, така че да не изисква възпрепятстване достъпа на хора дори за минута. Тук отново една обработка е напълно достатъчна. Категорично няма нужда от повторно третиране и респективно няма нужда да плащате втори път. За добра превенция препоръчваме по 1 третиране на всеки 6 месеца.

Видове хлебарки и тяхната биология. Опасни ли са хлебарките?

В интернет ще срещнете различна информация често свеждаща се до 2 или 3 вида хлебарки. Истината е, че в България се срещат 4 вида хлебарки:

  • Ориенталска хлебарка (Blatta orientalis) - Голям черен индивид, който характерно местообитава тъмни и влажни места. Хората ги описват като черни големи хлебарки или просто като канални хлебарки;
  • Германска хлебарка (Blattella germanica) - Най-често срещаният вид, който прави най-много поразии. Среща се в жилищата на хората, като най-често обитава кухненските шкафове. Известни са с много имена, но най-лесно е да ги наричаме просто кафяви хлебарки;
  • Американска хлебарка (Periplaneta americana) - Този вид също се характеризира с кафеникъв цвят, но няма нищо общо с германската хлебарка. Американската хлебарка се асоциира по-скоро с ориенталската от гледна точка на местообитания, поведение и размери;
  • Дългоантенеста хлебарка (Supella longipalpa) - Този вид, също като германската хлебарка, се среща основно в жилищата и предпочитанията му към местообитания в кухнята са запазени, но характерното при него е по-масовото разпространение в други части на жилищата. Голяма част от клиентите ни, а дори и някои професионалисти в бранша, не правят разлика между longipalpa и germanica. Има обаче различия между двата вида, които е важно да се съблюдават по време на обработката. Именно за това нашите служители са обучени да различават двата вида.

Макар да изглеждат безобидни, хлебарките могат да бъдат изключително опасни. Те имат склонност да влизат в топли и тесни пространства. Има случаи, в които погрешно влизат в ухото на спящ човек, което пък от своя страна може да доведе и до хирургична интервенция. Наред с това те са преносители на изключително опасни за здравето патогени. Повече за самият вид можете да прочетете в секция "Повече информация за хлебарките".

Тук можете да видите снимки на четирите вида в поредността описана по-горе. На петото изображение пък ще видите яйчна торбичка на германска хлебарка, която може да съдържа до 58 яйца:

Превенция и евентуално повторно третиране

Както вече споменахме, 1 обработка обикновено е напълно достатъчна. Въпреки това има случаи (под 1%), в които е възможно да се наложи второ пръскане след 2-3 седмици. В такива ситуации колегите ни обикновено още по време на огледа преди третирането установяват потенциална необходимост от втора обработка и предупреждават клиента още преди старта на самата обработка - Така е коректно! В случай че Ви препоръчаме втора обработка обаче, все пак оставяме на Вас да прецените дали тя ще бъде необходима, не Ви записваме втори час задължително. Имали сме случаи, в които въпреки отчайващото положение и подозренията ни за необходимост от повторно третиране сме успявали да се справим от раз. Има обаче и случаи, в които привидно проблемът не изглежда голям, но поради наличие например на сериозно гнездо при съседи или пък при наличие на много багаж и недобра подготовка все пак се налага второ пръскане след време.

Ние стоим зад позицията си, че в биологията терминът "Гаранция" е несериозно да се използва! Именно за това няма да Ви предложим "гаранция", която обаче в общия случай изисква задължително да заплатите 2 пъти за услугата ни (с или без нужда) и която идва с редица изисквания и условия, които често са неизпълними. Предпочитаме да сме максимално искрени с клиентите си и това ни се отплаща във времето. Именно за това като заключение можем да Ви кажем, че ние ще дадем всичко от себе си за да помогнем и вследствие на качеството и опита ни, вероятно (в 99% от случаите) няма да е необходимо "да се виждаме втори път".

Превенция: Да изчезнат хлебарките веднъж и завинаги практически не е трудна задача. Често обаче постигането на тази цел е свързано със съседи, с които е трудно да се създаде организация. Най-доброто нещо, което може да се направи по въпроса с превенцията, е да се третират абсолютно всички помещения в сградата и тази обработка да се повтаря веднъж на всеки 6 месеца. Тъй като това в общия случай е невъзможно, препоръчваме поне Вашето жилище да се обработва 2 пъти годишно. Така дори от съседни помещения да пълзят хлебарки към Вас, те ще умират и ще се предотврати създаването на гнездо във Вашето жилище.

Ето кратко обобщение на услугата:

⭐ Кои сме ние? "Хлебарките БГ" ООД е лицензирана фирма за борба с битови и складови вредители.
☎ Как най-лесно да се свържете с нас? 0899 720 715 е телефонът на, който отговаряме всеки ден (Пон-Нед) от 08:00 до 22:00ч.
✅ Къде работим? Обслужваме цяла южна България: София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, както и всички околни населени места.
⌛ До колко време ще Ви посетим? При по-малка натовареност ще дойдем още днес без доплащане. При по-голяма натовареност ще дадем час за утре или след няколко дни.
✅ Справяме ли се с хлебарките? Да. Успяваме да унищожим 100% от хлебарките и то от всеки вид само с 1 посещение!
✅ Колко струва? Цената за обработка на стандартно жилище до 100м2 и до 4 стаи е 55лв.
✍️ Оставяме ли някакви документи? Да. Всички лицензирани фирми са задължени да оставят протокол за ДДД обработка, в който има информация за препарата.
Вижте повече за борбата с хлебарки в това видео
Често задавани въпроси
Как да се отървем от хлебарките?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Хлебарките са честосрещан неприятел. Не са сред най-трудните за унищожаване вредетели, но често хората не успяват да се справят сами посредством непрофесионални методи. Ние от "Хлебарките БГ" Ви предлагаме изпитан метод за борба с хлебарки, който решава проблема на 100% само с 1 посещение. Първите жертви обикновено се наблюдават още в деня на обработката. В зависимост от големината и дълбочината на гнездата пълното справяне с проблема може да отнеме от няколко часа до няколко дни. За щастие препаратите, с които работим са суспензии, които гарантират много дълъг остатъчен ефект. Така дори нимфите, които ще се излюпят от яйцата след време ще бъдат изложени на препарата и ще загинат. Наред с това препаратът е напълно безвреден за Вас, тъй като местата на които той остава да действа (процепи, фуги, панти и т.н.) са абслоютно недостъпни за контакт с човека.

Ефикасно ли е пръскането против хлебарки?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Ефективността на обработката срещу хлебарки е сред най-високите. Едно единствено третиране обикновено решава проблема на 100%. Остатъчният ефект помага още дълги месеци напред да нямате проблеми с този неприятел. В случай, че в съседен апартамент или в други части от сградата има гнездо е възможно да прииждат нови индивити от там, но дори те ще загиват в жилището Ви веднага щом направят контакт с препарата ни. Остатъчния ефект на препаратите, с които работим може да бъде от няколко месеца до повече от 1 година. Статистически е най-добре обработката да се повтаря веднъж на всеки 6 месеца (някои фирми могат да Ви препоръчат и по-често да се случва това, но наистина не е необходимо), което ще държи хлебарките настрана напраткита завинаги.

Можем ли сами да се справим с хлебарките?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

И да, и не. Нерядко хората успяват сами да разрешат дребни проблеми с хлебарките със средства, които са за непрофесионална употреба. В случай, че при Вас става въпрос за спорадично преминаване на единичен индивид непрофесионалните методи обикновено дават резултат. Ако се снабдите с добър препарат, правилна техника и приложите препарата изключително точно съгласно информационния лист за безопасност на биоцида вероятно ще успеете да се справите и сами. Често наблюдаваме обаче обратен ефект, който се е появил в следствие на неправилно третиране. Това води до резистентност и съответно бързо увеличаване на популациите. В такива случаи справянето с проблема на 100% става по-трудно и времеемко.

Колко струва пръскане против хлебарки?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Цената за една обработка на жилище до 100 м2 (и до 4 стаи) е 55лв. Ние няма да гледаме точната Ви квадратура. При нас цената е фиксирана за масовия тип жилища, тъй като ние пръскаме навсякъде в жилището. Само така можем са бъдем спокойни, че сме свършили работа. Практиката да се пропускат определени помещения често води до несправяне с проблема, тъй като укритията на този вредител се срещат във всички части на жилището. За по-голям брой жилища третирани в рамките на едно посещение имаме и отстъпки. Така цената за жилище може да падне до 45лв. Можете да разгледате пълния ценоразпис на сайта ни.

Имаме малко бебе. Опасно ли е за него пръскането?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не. Препаратите, които използваме са разрешени за употреба в хранителната индуствия и в частни домове и са напълно безвредни и безопасни за хората, включително и за малки бебета. Необходимо е след третирането да излезете за 30 минути или 1 час, а след това да се проветри добре. Обработката за хлебарки е сред най-безобидните и категорично не е необходимо да планирате напускане на жилището за по-дълго време. Единственото изискване е да забършете кухненските плотове непосредствено преди работа с храна в кухнята.

Имаме домашни любимци. Опасно ли е за тях пръскането?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Препаратът е напълно безвреден за домашни любимци, освен ако те не са водни организми. В случай, че отглеждате риби или други водни организми е необходимо да уведомите оператора ни за това, да покриете аквариума и да спрете устройството за въздух.

Колко време отнема пръскането против хлебарки?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

В различните жилища времето за обработка е различно. За еднофамилно жилище, в което няма много струпан багаж и в което кухненските шкафове са изпразнени от разопаковани хранителни продукти обикновено са ни необходими 15 - 20 минути. В случай, че площта е по-голяма или че имате повече багаж - малко повече.

Има ли гаранция след обработката?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

В почти всички случаи успяваме да унищожим Хлебарките в дома Ви само с 1 единствено посещение. Трайността на препарата може да варира от няколко месеца до 1 година и повече. Въпреки че случаите, в които се налага втора обработка са под 1% в нашата практика ние няма да Ви заблуждаваме с "Гаранция". В нашия бранш има широкоразпространена практика да се предлага гаранция на клиента, която обаче получавате ако платите втори път за втора обработка, която често е ненужна. Наред с това често гаранцията идва с редица условия за Вас. В биологията терминът "Гаранция" не може да се приложи правилно, тъй като в различна среда отделните индивиди насекоми реагират различно на различните препарати - също както в медицината. В случай, че проблемът при Вас НЕ е свързан с дълго отлагане на проблема или пък с наличие на голямо гнездо при съсед, то една обработка ще бъде достатъчна.

Имат ли остатъчна миризма препаратите?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не. Препаратите, с които третираме хлебарки са от най-висок клас. Те са силни в действието си срещу хлебарки, но не произвеждат никаква миризма. По предписание на производителите все пак е добре да напуснете жилището за 30 минути, а след това да проветрите.

Необходима ли е втора обработка?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Обикновено Не! В повече от 99% от случаите се справяме с проблема с хлебарките само с едно единствено посещение. Нещо повече - препаратът има остатъчен ефект от няколко месеца до 1 година и повече. Има обаче някои фактори, които биха могли да наложат второ пръскане, а именно: Ако сте чакали твърде много време и така укритията са станали дълбоки и съвсем недостъпни, ако сте опитвали да се борите сами и популацията е развила резистентност, ако в съседни апартаменти или в общите части има големи гнезда на хлебарки. Нашата фирма никога не насърчава клиентите да се прави втора обработка. Ако проблемът при Вас е много сериозен ще дадем всичко от себе си да го решим, но може да евентуално препоръчаме второ пръскане, необходимостта от което ще прецените сами.

Колко често трябва да се пръска против хлебарки?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Една единствена обработка обикновено е напълно достатъчна за изчерпателно справяне с проблема. За добра превенция препоръчваме профикатично третиране срещу хлебарки средно веднъж на всеки 6 месеца.

Съседите имат хлебарки, трябва ли да се притеснявам?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не се притеснявайте! Профилактичното третиране във Вашия дом със сигурност ще убива хлебарките, които биха могли да се преместят от съседите Ви. Въпреки че не можем да ги спрем да идват от там, то те ще умират веднага щом направят контакт с препарата, който пък стои активен на места, които са абсолютно недостъпни за Вас. Все пак ако имате съсед, при който има сериозен проблем е най-добре да се напръска и там с оглед на това да се предотврати риска от рецидив и във Вашия апартамент.

Ще правим ремонт. Преди или след него да заявим обработка?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Зависи. В случай, че има текущ проблем с хлебарките е най-добре да се направи незабавно, за да се избегне тяхното пренасяне когато ремонтът започне, като след приключването му би било добре да се третира още веднъж. В случай, че нямате текущ проблем, а търсите по-скоро превенция, то тогава е необходимо да се третира след като ремонтът приключи, за да се използва остатъчния ефект на препарата.

Какво е нужно да подготвим преди обработката?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

В случай че става въпрос за кафяви хлебарки, които срещате най-често в и около кухнята е необходимо да премахнете всички разопаковани хранителни продукти от кухненските шкафове. Посудата може да остане там, а след това да бъде измита. Тя няма да бъде напръскана, но трябва да се измие за всеки случай. Ако хлебарките се срещат в други помещения то следва да се осигури достъп до местата, където сте ги срещнали, за да можем да напръскаме добре и там.

А колко време след обработката не трябва да сме вкъщи?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Препаратите, с които третираме против хлебарки са суспензии, което пък ги прави абсолютно безвредни за човека. Въпреки това е добре да излезете за 30 минути, след което да проветрите за кратко жилището.

Ще виждаме ли умрели хлебарки след третирането?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Възможно е, но не е задължително. Често се случва хлебарките да умират по гнездата си или пък просто да бягат. Не е изключено обаче да виждате и умрели хлебарки. Също така не е необичайно да откривате и живи хлебарки, които обаче са зашеметени и предстои да умрат съвсем скоро.

Опитахме да пръскаме с какво ли не, но няма ефект. Какво да правим?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Разбираме, че хората опитват да се справят с проблема сами и това е добре. След първия неуспешен опит обаче е добре да се обърнете към специалист. Ако сте опитвали повече от веднъж и с повече от един вид препарат е възможно проблемът да се е увеличил и дори да е на лице устойчивост към инсектициди. В този случай не е изключено да се наложат две обработки. Въпреки всичко ние имаме решение във всяка ситуация.

Може би търсите?
Пръскане срещу хлебарки във входа, мазето и общите части Пръскане срещу хлебарки във входа, мазето и общите части

Пръскане с моторна пръскачка под високо налягане в мазето и стълбището на блока. 100% унищожаване на хлебарките само с едно посещение.

Google ревюта на Hlebarkite.BG
Пръскане против хлебарки - Хлебарките БГ
5.0
3 отзива в Google
5/5 звезди за Хлебарките бг
Препоръчвам! Съобразиха се с работния ми график и дойдоха вечерта след 20:00 без доплащане. Освен това след пръскането няма и следи от хлебарки, а бяха страшно много.
Илиана Димова коментира Хлебарките
Илиана Димова Mar 26, 2022
Дълго време се борихме с хлебарките и ставаха все повече. Решихме да потърсим професионална ДДД фирма и определено се преродихме. Момчето каза, че още на следващия ден ще изчезнат и че няма нужда от второ пръскане и наистина така се оказа. Ние не вярвахме и още ни е чудно как стана това, но определено препоръчваме. Хора, не се борете сами! При нас излезе много по-скъпо, а за времето, което изгубихме нямам какво да кажа
Kremena Dimova коментира Хлебарките
Kremena Dimova Dec 14, 2021
Професионално отношение, без миризма, без карантина. Много съм доволна и определено догодина ще си поръчам профилактична обработка, за да не се стига до голям проблем с хлебарките. Момчето каза, че 6 месеца ще изкара препарата без проблем.
Milena Saveva коментира Хлебарките
Milena Saveva Dec 7, 2021
Коректни, бързо реагираха и се справиха с проблема. Няма какво повече да искаме.
Maria Stefanova коментира Хлебарките
Maria Stefanova Dec 1, 2021