Обработка срещу гризачи във Вашия дом

Без никаква миризма Напълно безвредно С най-силните професионални отрови Дълго остатъчно действие Без карантинен период Метод надхитряващ гризачите

Мишките и плъховете, които виреят в страната често всяват ужас у хората, а едновременно с това са и преносители на болести. Тези пакостници обикновено избират места за гнездене в подземия, приземни етажи, дворове, навеси, изоставени постройки и други подобни места. Въпреки това не е никак необичайно да срещнете мишка или плъх в дома си. В къщите и на приземни етажи в малките населени места това е изключително често явление особено през есенно-зимния период. Макар че гризачите обикновено са във външната част те често решават да навлязат и по-навътре в търсене на храна и подслон. Нещо повече - гризачи се срещат понякога (макар и рядко) в апартаменти и то на  високи етажи. В такива ситуации причината обикновено се крие в мазетата на блока, но едно такова нападение неимоверно налага необходимост от обработка и в самия апартамент.

Къде гнездят гризачите?

В случай, че проблемът се намира в апартамент е важно да се отбележи, че проблемът вероятно се корени в мазето на сградата, както отбелязахме и по-рано. Ако сте на по-висок или последен етаж не е изключено плъховете да идват и от пространството под покрива. Желателно е да се направи инспекция за наличието на гризачи на тези места и евентуално да се вземат мерки и там. Разбираме, че този тип взаимоотношения със съдедите невинаги са лесна работа, но е необходимо да се провери дали няма местообитания в сградата, като обработка в самите мазета обикновено е необходима и не може да бъде избегната. Това е така защото третирането на апартамент при наличие на гнезда в други части на сградата може да не доведе до категорично справяне с проблема. Черните плъхове например са отлични катерачи и отстраняването им от апартамента може да не доведе до пълно решаване на проблема, тъй като ако има други индивиди в мазето е въпрос на време да Ви посетят скоро и те. Тук можете да научите повече за обработка срещу гризачи в мазето и общите части

Как третираме срещу гризачи?

Третирането срещу гризачи в жилища се извършва чрез залагане на отровни примамки. Те представляват антикоагулант от втори тип, който е най-силният и ефикасен метод познат до момента. Професионалните отрови, с които работим съдържат около 2 пъти по-висока концентрация на отровно вещество от тези, които се предлагат на пазара за масова употреба. Разликата в този компонен е следствие от директива издадена от ЕС. Именно за това професионалните отрови са много по-надеждно средство за борба от тези, които се предлагат за обикновения потребител. Отровите ни имат също така и атрактант, с който привличат гризачите в малък радиус карайки ги да ядат тях, а не други неща в дома. По този начин успяваме да порачим максимално голяма част от популацията, като се стараем да не привличаме обаче гризачи от съседни обекти. След консумация отнема поне 72 часа докато гризачите умрат, като обикновено загиват на открито докато бягат в търсене на кислород. Не е изключено да умрат и в закрити помещения, но благодарение на мумификанта в отровата тялото изсъхва много бързо и така предотвратява излъчването на неприятна миризма. Също така в отровите ни има и вещество, което придава неприятен вкус на нецелеви бозайници например домашни любимци и по този начин би следвало те да изплюят примамката веднага щом я вкусят. Така или иначе ние винаги залагаме отровите изключително на недостъпни за домашни любимци и малки деца места. Често се налага да използваме картонени дератизационни кутии, които защитават отровите.

В случай, че живеете в къща вероятно ще бъде необходимо да се обработи и дворното пространство. При третирането му е възможно да се наложи поставяне на пластмасови дератизационни кутии пригодни за използване във външна среда, които се налага да закупите еднократно. В случай, че има такава необходимост ще Ви уведомим за броят им преди да ги поставим. Те могат да се изоплзват десетки години след поставяне и служат като най-ефикасният метод на бариерна дератизация, който възпира гризачите още отвън.

Залагането на отровни примамки е единственият ефикасен метод, с който разполагаме в борбата с гризачите. Нито по време, нито след обработката има нужда да напускате дома. Няма абсолютно никакъв карантинен период и няма да Ви създадем никакъв дискомфорт.

Превантивни мерки срещу мишки и плъхове

За добра превенция на първо място се препоръчва да се обърне внимание на физическите ограничения възпрепятстващи навлизането на нови гризачи в дома Ви. Това става най-често чрез запушване на процепи, фуги, дупки и други подобни строително-монтажни дейности. На второ място е добре да се прави периодично третиране срещу гризачи като се залагат пресни отровни примамки, които обикновено са първото нещо, което новопристигнала мишка или плъх ще яде. При добра дератизационна поддръжка е доказано, че този интелигентен бозайник е способен да предава сигнали на други индивиди от неговия вид, че този обект е опасен. Това би накарало другите гризачи да стоят далеч от дома Ви. В случай, че живеете в апартамент вземането на периодични мерки в мазето на сградата е силно препоръчително. За добра превенция се приема, че ако се третира поне веднъж на всеки 6 месеца най-вероятно никога няма да се стигне до проблем с гризачи. При високорискови обекти, които вече са били обект на голямо нападение от плъхове и мишки понякога може да се наложат и по-чести мероприятия по дератизация. Повече информация за биологията и цикъла на развитие на вредните гризачи в България можете да откриете тук.

Цени на нашите услуги
за 1 жилище
до 100 м2 / до 4 стаи
65 лв.
еднократна обработка

Третиране чрез дискретно залагане на отровни примамки тип паста.

за по-големи жилища
над 100 м2 / над 4 стаи
Индивидуална оферта
Често задавани въпроси
Как да се справим с мишките / плъховете?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Ние от "Хлебарките БГ" разполагаме с утвърден метод за борба с гризачи. Извършваме дератизация по метода на отровните примамки с професионален родентицид от най-висок клас, които имат по-високо съдържание на отровно вещество от отровите за масова употреба, които ще откриете в магазинната мрежа или интернет. Тъй като този вредител е изключително интелигентен сме намерили начин да го надхитряваме посредством специализиран метод на залагане на отровите, който обърква вредителя и го кара да консумира от отровата без съмнение, че това може да бъде отрова. Често успяваме да се справим с проблема само с едно посещение.

Колко струва професионална обработка срещу мишки и плъхове (дератизация)?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Цените ни за обработка срещу мишки и плъхове започват от 65лв за жилища до 100 кв.м. За къщи с дворове, както и мазета на жилищни сгради цената е 65лв. Една обработка обикновено е напълно достатъчна.

Необходимо ли е второ посещение за дератизация?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Обикновено не. В апартаментите и другите типове жилища обикновено се справяме само с едно посещение. Ако обаче има съществуващо гнездо в мазето на сградата или пък в съседни имоти (най-често изоставени постройки) ще бъде необходимо да се обърне по-специално внимание и там. В случай че обекта Ви е сериозно нападнат или е като цяло високорисков поради фактори като съседи например е възможно да са необходими по-чести третирания.

Ефикасна ли е отровата за мишки / плъхове?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Да. Отровите, с които работим са антикоагуланти от втори тип, които са с концентрация на отровното вещество разрешена само са професионална употреба. Казано с други думи - нашите отрови са около 2 пъти по-силни от тези, които са достъпни за обикновените потребители. Също така от ключово значение е начинът, по който се залагат примамките. Разработили сме метод, който успява да надхитри гризачите и така те не успяват да различат отровите от храна.

Има ли миризма след обработката?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не. По време и след третирането няма абсолютно никаква миризма, тъй като обработката се извършва чрез залагане на отровни примамки в отровни точки, а не чрез пръскане. Метод, при който да се пръска срещу гризачи напрактика не съществува. Няма никакъв карантинен период и не се налага да напускате жилището. 

Веднага ли умират гризачите?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не. Отровата е бавно действаща и това е умишлено. Резултат може да се очаква най-рано след 72 часа. Причината се крие в това, че гризачите са интелигентни и често обменят сигнали помежду си. При работа с бързодействащи отрови има огромен риск останалите представители на вида да направят връзка между трупът на даден индивид и заложените отровни примамки и да започнат да ги избягват. По този начин те ще оцелеят и дори ще станат още по-бдителни към съмнителни храни.

Трябва ли да подготвим нещо преди обработката?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не. Не се изисква никаква подготовка от Ваша страна. Необходимо е само да ни посочите местата, където сте забелязали гризачи. Това би ни помогнало да идентифицираме местообитание, което е по принцип нехарактерно за вида. Въпреки това повечето от местата, на които виреят гризачи са ни известни и знаем как и къде да обработим така че да се постигне висока ефективност.

Може би търсите?
Обработка срещу гризачи във входа, общите части и мазето Обработка срещу гризачи във входа, общите части и мазето

Унищожаване на гризачите в мазето, стълбището и общите части на всички жилищни сгради. Ефикасна борба и в дворове, навеси, къщи и др.