Пръскане срещу бълхи във Вашия дом

100% успех дори в тежки случаи Мигновени резултати Напълно безвредно Без карантинен период Без миризма Работим без почивен ден

Как ние пръскаме срещу бълхи?

За справяне с бълхите ние от "Хлебарките БГ" предлагаме изпитан метод доказал ефективността си в хиляди жилища. Работим с техника, която осигурява много фина капка проникваща дълбоко в укритията на бълхите. Препаратите ни са изключително силни и едновременно с това напълно безвредни за човека. Работим така, че да направим Вашият дом, свободен от бълхи – Гарантирано!

С нас бълхите изчезват бързо и безопасно защото знаем какво правим! Обработката срещу бълхи изисква майсторлък. Препаратите ни са само една малка част от формулата за 100% унищожаване на бълхите. С годините сме придобили опит, благодарение на който знаем как да действаме дори при сериозен проблем с бълхи, които не се повлияват от нищо друго. В различните ситуации разполагаме с различни похвати, препарати и техника. Бъдете сигурни, че всичките ни експерти са висококвалифицирани и наистина разбират от бълхи.

Не допускайте бълхите да станат хиляди и да превземат дома Ви! Знаем как да ги премахнем на 100%. Обадете се още сега и ще ви отървем от тях завинаги!
0899 720 715
Запази час СЕГА!
Работим до 22:00 часа

В тази страница ще научите подробно как се извършва обработката срещу бълхи, каква подготовка е необходима и какви резултати да очаквате. По-долу ще откриете и видео, в което показваме нагледно как ние пръскаме срещу бълхи в апартамент. Също така ще Ви дадем съвети и как да се предпазите от бълхи в бъдеще.

Цени на нашите услуги
за 1 жилище
до 100 м2 / до 4 стаи
65 лв.
еднократна обработка

Високоефективна обработка срещу бълхи посредством пръскачка с фина дюза и силен, но безвреден препарат

за по-големи жилища
над 100 м2 / над 4 стаи
Индивидуална оферта

Цената за стандартно жилище до 100м2 е фиксирана! Ние няма да мерим точната квадратура на дома Ви и ще обработим старателно цялото жилище по начин, по който сме сигурни, че дори да има скрито гнездо в друга стая, за което Вие не подозирате, то ще бъде унищожено.

Не е необичайно да откриете домашни бълхи в жилището си. Те се пренасят изключително лесно, а през горещите месеци активността им е огромна. В случай, че сте попаднали на бълхи в апартамента или друг тип жилище тази статия е за Вас. Като за начало се успокойте! Няма нищо срамно в това, че сте пренесли бълхи в дома си! Това може да се случи на всеки и наличието на бълхи не е свързано с лоша хигиена, немърливост или друга подобна причина. Те просто се пренасят, а за щастие ние имаме отговор на въпроса "Как да се отървем от бълхите в къщи?".

Услугата по борба с бълхи в жилища и малки закрити пространства се различава драстично от обработката в дворове, навеси, гаражи, тревни площи, мазета на блокове и други подобни пространства. Именно за това пръскането срещу бълхи в жилища и в другите описани по-горе пространства сме го разделили в две отделни статии. В случай, че бълхите при Вас са в двор, навес, мазе и т.н. можете да прочетете подробно какво се прави точно в този тип помещения като натиснете тук. Ако проблемът е в апартамент или друго жилище - продължете да четете тук.

Как да разберем дали имаме бълхи?

Разпознаването на бълхите е изключително лесно. Описано кратко: Това са много ситни черни насекоми, които скачат. Подскачат бързо и във височина от около половин метър. Често са толкова досадни, че можете да ги забележите още в първите секунди щом влезете в жилище с бълхи. В някои случаи, в които популацията е по-голяма дори може панталонът Ви "да почернее" от бълхи за няколко секунди като бъдете накацани от стотици насекоми вкупом. За това казваме, че ако наистина при Вас има бълхи ще ги забележите много лесно.

Засягаме темата за идентифициране на бълхите по-подробно, тъй като в практиката си често попадаме на клиенти, които смятат че имат бълхи без това да е така. В случай че имате само ухапвания или някакъв сърбеж, но не сте виждали никога подскачащо насекомо, което каца върху Вас във Вашия случай може да става въпрос за наличие на други насекоми като например: дървеници, паяци, стоножки и т.н, а може също така да става въпрос и за някакъв вид алергия към нещо. Ето как изглежда ухапване от бълхи:

Коректна фирма сме, винаги искаме да помогнем на клиента и наистина да свършим работа адекватно, а именно за това е важно предварително да знаем какъв е Вашят проблем. Въпреки че бълхите се познават може би най-лесно от всички насекоми непосредствено преди обработката ние също ще направим оглед, за да установим, че наистина ги има. Разчитайта на честността ни! В случай, че не установим нито една бълха на място със сигурност ще Ви уведомим, че вероятно нямате проблем с този вредител и ще огледаме за други насекоми които подозираме. Така ще можем да предложим най-точната обработка във Вашия случай. Винаги държим на точната си експертиза преди третирането с оглед на това да се вземат най-правилните мерки във всеки индивидуален случай.

Какво се прави преди пръскането срещу бълхи?

Преди да се пристъпи към обработка срещу "човешки бълхи" са нужни няколко действия от страна на клиента. На първо място е важно да се обърне внимание на домашните любимци, ако имате такива. Консултирайте се с ветеринар и вземете най-подходящите мерки по обезпаразитяването им. Непосредствено преди обработката също би било добре да минете килимите и пода на жилището с прахосмукачка. По този начин теренът ще бъде добре почистен и ще осигури по-висока ефективност на инсектицида, тъй като ще предотврати ранното му компрометиране с домашен прах или други елементи на заобикалящата среда. В случай че на определени места има струпване на повече багаж, то ще бъде необходимо да го раздигате и да осигурите максимален достъп до възможно най-голяма площ от пода. В общия случай не се изисква никаква друга подготовка.

Как извършваме обработката срещу бълхи?

За да придобиете най-лесна представа можете да изгледате Видеото по-долу в страницата ни.

Самата обработка включва третиране с инсектицид, който е мултикомпонентен и е одобрен от МЗ. Той е напълно безвреден и безопасен, както за хора, така и за животни. Ефективната ни обработка конкретно в жилища се извършва посредством ръчна пръскачка, която осигурява точните пропорции на налягане, размер на капката и форма на разпръскване на струята. Опръскваме пода, килимите, стените във височина до около половин - един метър, постелните принадлежности на домашните любимци, както и други ключови за бълхите места. Препаратите ни не дразнят, не оставят миризма, нито пък вредят по какъвто и да е начин на мебелите. След третирането е обичайно да наблюдавате леки бели следи на опръсканите места, които се забърсват изключително лесно с влажен парцал и по никакъв начин няма да създадат дискомфорт за Вас.

Можем да обобщим че третирането на жилища срещу бълхи е сравнително лека обработка, която не носи дискомфорт за Вас.

Има ли някакви изисквания след пръскането против бълхи?

Не се изисква нищо по-специфично след третирането. Тъй като карантинният период на който и да е инсектицид по закон не може да бъде нула при препаратите, които са от най-висок клас и са напълно безопасни обикновено се препоръчва 30 минути да останете навън. Необходимо е да излезете от жилището докато изсъхнат третираните повърхности. В зависимост от температурите и влажността това може да отнеме различно време, но в общия случай е половин - един час. Веднага след това можете да забършете всички повърхности, до които имате директен допир с кожа, а на останалите места да оставите препарата да работи. След третирането колегите ни ще Ви предложат дата за второто посещение и ще напишат протокол за обработката, който пък е задължителен документ за всички лицензирани фирми.

Рискове при непрофесионална обработка

Знаем, че голяма част от клиентите ни са опитали да се борят сами с бълхите преди да се обадят на фирма за пръскане срещу бълхи. Няма нищо лошо и нередно в опитите Ви да се преборите сами с този неприятел! Често обаче резултатите от непрофесионалната борба са далеч от желаните. В търсене на отговор на въпроса "От какво бягат бълхите?" и в забъркване на подходящо "лекарство за бълхи по хората" обикновено се губи ценно време, в което популацията се развива бързо и нещата стават още по-сериозни. Ако вече сте направили един опит за борба с бълхи и резултатите са далеч от задоволителни съветът ни е да спрете с опитите и да потърсите професионална помощ.

В практиката си сме се "нагледали" на тежки ситуации, в които в следствие на грешен метод, грешна техника, грешна концентрация или грешен препарат бълхите не просто не са изчезнали, а дори са се увеличили в пъти. Добре познатият народен метод "взех едно лекарство и го разредих в 1 литър, вместо в 5 литра вода, за да го направя по-силно" почти във всички случаи води до резистентност. Резистентността е вид привикване или изграждане на имунитет при насекомите срещу голяма група отрови. Веднъж станали резистентни унищожаването им вече е става доста по-трудно и е въпрос на повече обработки, което води до по-голям дискомфорт и повече разходи. Ние знаем как да помогнем дори в най-тежките случаи, но все пак е по-добре да се действа правилно и на време. Така няма да се налага Вашият случай да е сред тежките.

0899 720 715
Обадете се СЕГА!
Знаем как да помогнем дори в най-тежките случаи!

Втора обработка срещу бълхи

За съжаление при бълхите проблемът рядко се решава с едно посещение. Второто посещение се прави след около 10 - 14 дни. След първото пръскане се наблюдава бърз нок-даун ефект още след минути. Цялостното справяне с проблема обаче е постепенно и отнема време. Между първото и второто третиране е характерно да продължавате да наблюдавате живи индивиди. Това е така защото препаратите са с контактно действие и е необходимо бълхите да кацнат на опръскана площ, за да умрат. Именно за това предварителното разчистване и осигуряване на максимален достъп до всяко кътче е от ключово значение за бързото справяне с проблема. Второто пръскане вече в рамките на няколко дни ще порази всички останали възрастни индивиди, както и новоизлюпилите се такива. Трето посещение обикновено НЕ е необходимо. Има обаче някои редки случаи, в които това се налага и обикновено това се случва когато в жилището на клиента има много повече струпан багаж и съответно достъпът по време на пръскането е  бил ограничен или когато без успех е опитвал да се справи сам с проблема посредством неефективни препарати. При всички случаи обаче намираме начин да решим проблема с бълхите на 100%!

За пълно справяне с проблема е от ключова важност да се направи втора обработка 10-14 дни след първата.

Превенция. Защита от бълхи в бъдеще.

Бълхите са насекоми, които се пренасят лесно и предпазването от тях често е трудно, а понякога дори невъзможно. Все пак обаче ще Ви дадем някои съвети, които биха помогнали. Преди да изредим съветите ще вметнем тук, че за разлика от други неприятели като например хлебарки и дървеници, бълхите почти винаги се срещат само през горещите месеци от годината. Не казваме, че есенно време изчезват сами, напротив - те могат и ще презимуват в жилището Ви на топло. Често клиентите ни питат дали има бълхи през зимата или пък просто "Кога умират бълхите?". Отговорът е, че те изпадат в хибернация когато времето стане студено. По-лошото е, че бълхите, които са успели да презимуват се проявяват като още по-проблем и то още през пролетта, което обикновено е месец - два преди обичайният им "старт" през месец Юни.

Обещахме съвети, които биха Ви помогнали. Ето ги и тях:

  • В случай, че живеете в блок или друга многофамилна сграда е добре да се обърне внимание на мазетата и общите части. В случай, че там има гнездо на бълхи рискът от ново пренасяне в жилището Ви не е никак изключен;
  • Ако имате домашни любимци винаги взимайте най-добрите мерки за обезпаразитяването им;
  • Преди влизане в жилището си погледнете дали случайно няма някоя бълха закачена на панталона или обувките Ви;
  • Избягвайте места, на които е силно вероятно да има бълхи (изоставени постройки, буренясали треви, помещения обитавани от бездомни животни и др.).

Ето кратко обобщение на услугата:

⭐ Кои сме ние? "Хлебарките БГ" ООД е лицензирана фирма за борба с битови и складови вредители.
☎ Как най-лесно да се свържете с нас? 0899 720 715 е телефонът, на който отговаряме всеки ден (Пон-Нед) от 08:00 до 22:00ч.
✅ Къде работим? Обслужваме цяла южна България: София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, както и всички околни населени места.
⌛ До колко време ще Ви посетим? При по-малка натовареност ще дойдем още днес без доплащане. При по-голяма натовареност ще дадем час за утре или след няколко дни.
✅ Справяме ли се с бълхите? Да. Успяваме да унищожим популацията от бълхи на 100% дори в най-тежките случаи!
✅ Колко струва пръскане против бълхи? Цената за обработка на стандартно жилище до 100м2 и до 4 стаи е 65лв. Ако проблемът при Вас е в двор, навес, мазе, тревни площи или други по-големи площи цената е 95лв. за декар.
✍️ Оставяме ли някакви документи? Да. Всички лицензирани фирми са задължени да оставят протокол за ДДД обработка, в който има информация за препарата.
Вижте повече за борбата с бълхи в това видео
Често задавани въпроси
Как да се отървем от бълхите?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Ние от "Хлебарките БГ" убиваме и бълхи! Обработката, която предлагаме решава проблема с бълхите на 100%. Поразяваме целите гнезда на бълхите убивайки както възрастните индивиди, така и яйцата. Препаратите ни нямат никаква остатъчна миризма и са напълно безвредни. Обработката се извършва по утвърден метод, който е доказал ефективността си през годините. Справяме се успешно дори в най-тежки случаи.

Ефикасно ли е пръскането против бълхи?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Да. Използваме гама от препарати, които са от най-висок клас. Никога не работим с евтини аналози като така елиминираме риска от неуспех или поява на резистентност. Според характеристиките на обекта подбираме най-подходящата формулация на прерарат и го комбинираме с най-подходящата техника за конкретния случай. В общия случай третирането в жилище се извършва с ръчна пръскачка, която прави фина капка. За по-големи обекти използваме както генератори за студени аерозоли, така и моторни пръскачки. Това гарантира лесно справяне с проблема, дълъг остатъчен ефект и безопасност за клиента.

Можем ли сами да се справим с бълхите?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не е невъзможно да се справите с проблема посредством непрофесионална обработка. В случай, че не успеете обаче Ви съветваме още след първия неуспешен опит да се свържете с професионалист. Причината за това е, че обработка която е направена по неправилен начин по-скоро би увеличила драстично проблема като спомогне за изграждане на инсектицидна резистентност у бълхите. Често наблюдаваме обратен ефект при неуспешни опити за самостоятелна борба, който значително затруднява в последствие нашата работа и би довело до необходимостта от по-голям брой посещения за изчистване на 100% от бълхите. Въпреки това ние от "Хлебарките БГ" се справяме дори в най-тежките случаи!

Колко струва пръскането против бълхи в едно жилище?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Цената за една обработка срещу бълхи на жилище до 100 м2 / до 4 стаи е фиксирана и тя е 65лв. В случай, че жилището Ви е по-голямо е възможно да има леко оскъпяване, като цената ще изчислим още по телефона и ще Ви я съобщим преди да запишете час. В случай, че проблемът при Вас е в двор, навес, мазе или други такива части - там имаме различно тарифиране. За такива площи предлагаме обработка с моторна пръскачка под налягане на преференциална цена от 95лв за декар.

Имаме малко бебе. Опасно ли е за него пръскането?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не, обработката срещу бълхи е нъплно безвредна и безопасна дори за за малки бебета. Необходимо е след третирането да се изчака опръсканите места да изсъхнат, а след това да се проветри добре.Обикновено това отнема около 1 час. Повърхностите, до които следва бебето да има контакт се забърсват, а там където нямате достъп препаратът продължава да работи дълго време.

Имаме домашни любимци. Опасно ли е за тях пръскането?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Препаратът е напълно безвреден за домашни любимци, освен ако те не са водни организми. В случай, че отглеждате риби или други водни организми е необходимо да уведомите оператора ни за това, да покриете аквариума и да спрете устройството за въздух. Ако имате котка или куче единственото, което се налага да направите след обработката е да забършете определени места в жилището, които често достъпва домашния Ви любимец. Важно е също така да се уверите, че любимеца е обезпаразитен.

Колко време отнема пръскането против бълхи в жилището?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Времето за обработка срещу бълхи е различно в различните случаи. Обикновено за еднофамилно жилище са ни необходими около 30 минути. За по-големи жилища - малко повече. Непосредствено преди обработката се прави и бърз оглед за установяване на потенциални гнезда и потвърждаване наличието на бълхи.

Има ли гаранция след обработката?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Бълхите са вредител, който се пренася много лесно. В биолоята понятието "Гаранция" е категорично неприложимо. Ние няма да Ви заблуждаваме с гаранция, за която обаче трябва да отговаряте на редица условия и от която често не бихте молги да се възползвате. При своевременна реакция се справяме с бълхите с 2 обработки, всяка от тях през 10-14 дни. Редките случаи, в които могат да се наложат повече третирания обикновено са свързани с твърде дълго отлагане на проблема, неуспешни опити за непрофесионална борба, лошо обезпаразитяване на домашните любимци, проблем при съсед или друг подобен фактор. За щастие тези случаи са изключително редки. Наред с това можем да се похвалим, че нямаме нито един нерешен проблем с бълхи в дългогодишната ни практика.

Имат ли остатъчна миризма препаратите?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не. В случай, че обработваме жилище няма да доловите никаква миризма след обработката. Препаратите, с които третираме са от най-висок клас и нямат нито миризма, нито дразнене. Нямат също така и дълъг карантинен период. Необходимо е да излезете от дома си само докато изсъхне препарата, което обикновено се случва за около 30 минути - 1 час.

Необходима ли е втора обраротка?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Да. Бълхите са изключително упорит вредител. Заради бързият им цикъл на развитие и устойчивостта на индивидите в стадии ларва и какавида е необходимо да се третира два пъти през около 10 - 14 дни. Няколко дни след втората обработка проблемът се решава на 100%. Трета обработка се налага само в най-тежки случаи, където са взети грешни или никакви мерки преди нашата професионална намеса.

Какво трябва да направим преди самата обработка?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Има няколко стъпки, които клиентът трябва да предприеме. В случай, че имате ненужни вещи по пода или места със струпване на повече багажи е необходимо да ги раздигате, за да осигурите максимален достъп до по-голяма площ от пода. Преди самата обработка е добре да минете с прахосмукачка всички килими и другите настилки. В случай, че имате домашен любимец е изключително важно да се консултирате с ветеринар за обезпаразитяването му. Няма никакви други по-специфични изисквания преди обработката.

Колко време след обработката не трябва да сме вкъщи?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

По време на самата обработка и около 30 минути до 1 час след нея жилището трябва да е освободено от хора и животни. След изсъхването на препарата се проветрява добре, където има нужда се забърсва, а след това можете да ползвате жилището си без рестрикции.

Опитахме да пръскаме с какво ли не, но няма ефект. Какво да правим?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Разбираме, че хората опитват да се справят с проблема сами и това е добре. След първия неуспешен опит обаче е добре да се обърнете към специалист. Ако сте опитвали повече от веднъж и с повече от един вид препарат е възможно проблемът да се е увеличил и дори да е на лице устойчивост към инсектициди. В този случай не е изключено да се наложат повече обработки от обикновено. Въпреки това ние се ангажираме да решим проблема Ви изцяло дори ако случаят е много тежък. Ние от "Хлебарките БГ" имаме утвърден метод за борба с бълхи във всякакви помещения. Техниката, с която работим е от ключово значение за справяне с проблема.

Може би търсите?
Пръскане срещу бълхи в мазето и двора Пръскане срещу бълхи в мазето и двора

Третиране срещу бълхи в мазето, стълбището и общите части със специализирана техника. Изпитан метод с висока ефективност.