Пръскане срещу Кърлежи в двора и тревните площи

Напълно безвредно Моментален ефект Със специализирана техника

Кърлежите най-често обитават тревните площи, но не е изключено да бъдат срещнати и върхо бетонни повърхности, плочки, дърво и други. В търсене на гостоприемник те често напускат естествения си хабитат привлечени от топлината на човешкото тяло или от домашния любимец. Именно така те могат да се озоват в почти всички части на Вашия двор, а в редки случаи и вътре в дома Ви.

Къде се пръска за кърлежи?

Против кърлежи е важно да се третират най-вече тревните площи, а покрай тях се опръскват и всички прилежащи площи с други настилки. Обработката се извършва с моторна пръскачка, която изпръсква препарата под формата на фина капка и изключително високо налягане. Така се гарантира, че препаратът ще достигне навсякъде. По време на самото пръскане не трябва да стоите в близост до оператора, за да избегнете опасност от вдишване.

След пръскането против кърлежи

Препаратът, който използваме за кърлежи има лека остатъчна миризма и може да предизвика дразнене. Именно за това препоръчваме опръсканите тревни площи да не се посещават в следващите 24 часа докато напълно отмине действието на препарата.

Времето е изключително важен фактор за насрочване на час

Преди да се насрочи удобна дата за третиране има няколко условия, които трябва да се вземат под внимание, а именно: тревата трябва да бъде добре окосена; по време на пръскането тревата трябва да бъде суха; прогнозата за времето трябва да изключва вероятност за валежи в следващите 24 часа след третирането; очакваните температури за деня на обработката не трябва да превишават 30 градуса. Освен това е необходимо да освободите помещението от хора и домашни любимци по време и след обработката.

Кога да вземем мерки срещу кърлежит?

Третирането против кърлежи обикновено се прави, когато бъде забелязан кърлеж. Това е така, защото при открити площи препаратите ни няма как да имат остатъчен ефект по-дълъг от 24 часа. Казано с други думи - профилактично пръскане срещу евентуалната бъдеща поява на кърлежи не може да бъде напрамено. То се прави, когато сме сигурни или подозираме, че има проблем. С едно третиране обикновено се постига 100% ефект още в първвите 24 часа.

Сезонност на кърлежите

Кърлежите са сезонен вредител, който се среща главно между Април и Юни, а след това леко увеличение на популацията може да се наблюдава и през Септември. Това често налага да се правят 2 обработки годишно - една пролет и една есен. Въпреки това обаче ако в близост до Вас има тревни площи, които не се третират е възможно по-често да се наблюдават кърлежи и при Вас. Обработките винаги се правят когато имаме съмнение за наличието на кърлежи.

Цени на нашите услуги
за тревни площи
до 1 декар
95 лв.
еднократна обработка

Тревните площи се третират с моторна пръскачка под високо налягане. Една обработка е напълно достатъчна.

за площи над 1 декар
доплащане
25 лв.
за всеки следващ декар
Често задавани въпроси
Как да се отъврем от кърлежите?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

"Хлебарките БГ" има успешна методика за справяне и с кърлежи. Предлагаме ефикасно пръскане, което решава проблема за по-малко от 24 часа. Заявете Вашата обработка сега!

Ефикасно ли е пръскането против кърлежи?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Да. Резултатите от пръскането са видими още в първите 24 часа. Въпреки това обаче при открити площи препаратите няма как да имат остатъчен ефект заради метеорологичните влияния.

Каква е цената за пръскане на тревни площи против кърлежи?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Цената за обработка на 1 декар е 95лв, като за всеки следващ декар се доплаща по 20лв. Важно е да се отбележи тук, че проблемът се решава само с едно посещение и не е необходимо да се пръска втори път.

Какво трябва да имаме предвид преди пръскането?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Преди да насрочим дата и час има няколко важни условия:
- Тревата трябва да бъде добре окосена;
- Тревата трябва да бъде суха;
- Прогнозата за времето трябва да изключва валежи в следващите 24 часа;
- Температурите трябва да са под 30 градуса;
- Трябва да изведете семейството и домашните си любимци по време на третирането.

Има ли карантинен период след пръскането?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

По предписание не трябва да ползвате тревните площи в следващите 24 часа. Толкова е времето на действие на препарата.

Необходима ли е втора обработка?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Не. Обикновено втора обработка не е необходима. Проблемът се решава само с едно пръскане. Въпреки това трябва имате предвид, че ако в непосредствена близост до Вас има тревни площи, които не са третирани срещу кърлежи е възможно след време да прииждат към Вас. Поради тази причина не можем да дадем дългосрочна гаранция.

Колко често трябва да се пръска против кърлежи?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Няма точно определен период от време, тъй като третирането срещу кърлежи се прави само когато имаме съмнение, че те са там. Профилактична обработка тук не е възможна. В практиката обаче сме установили, че обикновено 2 пръскания годишно в периодите на по-висока активност на кърлежите предотвратяват тяхната поява.

Имат ли остатъчна миризма препаратите?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Конкретно при пръскането за кърлежи някои от препаратите имат остатъчна миризма. Тя обаче е слаба и се локализира само около третираните площи.