Пръскане срещу дървеници

Без изхвърляне на мебели Със специална машина Напълно безвредно Мигновени резултати Конфиденциалност Работим без почивен ден

Как ние пръскаме срещу дървеници?

За справяне с дървениците ние от "Хлебарките БГ" предлагаме изпитан метод приложен със специализирана техника под високо налягане. Така осигуряваме достъп на препарата до максимален брой потенциални местообитания. Методът вече е изпитан в хиляди жилища и смело можем да кажем, че работи безупречно.

В последните години поради невиждан до сега бум на дървеници, работата на фирмата се насочи почти изцяло в тази посока. С други думи това, от което най-много разбираме, е борба с дървеници.  Препаратът, с който третираме е скъп, вносен, разрешен за употреба, доказан е при борба конкретно с дървеници и е напълно безвреден за хора и домашни любимци. Избирайки нас, можете да бъдете сигурни, че обработката ще бъде изпълнена професионално! Машината, с която работим, изпръсква препарата под формата на мъгла (капка с размери около 40 микрона), която прониква в дълбочина и поразява дори най-недостъпните гнезда.

Не допускайте дървениците да превземат дома Ви, докато хапят болезнено и оставят кървави петна навсякъде! Обадете се още сега и ще ви отървем от тях завинаги!
0899 720 715
Запази час СЕГА!
Работим до 22:00 часа

По-долу в страницата можете да изгледате нашето видео, което нагледно показва как се извършва обработката. Също така можете да прочетете много подробна информация за подготовката от Ваша страна, а също така да се информирате и как да се предпазите от този проблем в бъдеще.

Цени на нашите услуги
за 1 жилище
до 100 м2 / до 4 стаи
95 лв.
еднократна обработка

Високоефективно пръскане против дървеници посредством машина за студен аерозол под високо налягане. 

за по-големи жилища
над 100 м2 / над 4 стаи
20 лв.
за всяка следваща стая

Цената за стандартно жилище до 100м2 е фиксирана! Ние няма да мерим точната квадратура на дома Ви. Третираме винаги всички помещения в жилището Ви, за да сме сигурни, че дори да има скрито гнездо в друга стая, за което Вие не подозирате, то ще бъде унищожено. Всяко пропуснато помещение при този вредител крие огромен риск от рецидив в бъдеще.

Фирмата ни предлага обработки срещу малък брой вредители. Това е така, защото предлагаме само това, от което наистина разбираме. В последните години можем смело да кажем, че именно дървениците са вредителят, който сме изследвали най-обстойно и изчерпателно, а тази теза се потвърждава от многобройните положителни отзиви, свързани именно с този вредител.

В последните години има бум на популацията на домашни дървеници, а това ни позволи да изучим навиците и местообитанията им по-добре отколкото на всеки друг вредител.

Как да разберем дали имаме дървеници?

Преди да пристъпим към подробно разяснение за тази сложна обработка срещу дървеници, е добре да сме сигурни, че действително проблемът при Вас е свързан с този вредител. Най-лесният начин да се установи този вредител е като огледате матраците, подматрачните рамки, рамките на леглата, раклите, диваните и други места около местата за спане. При наличието на дървеници най-видимият индикатор е малки черни точици най-често по матрака. Те представляват кървави капки, оставени от насекомото след дефекация.

Други характерни белези за наличието на дървеници са много малки бели нещица приличащи на люспи, които всъщност представляват техните яйца. Освен това е много вероятно да се натъкнете и на жива дървеница. На въпросът "Как изглеждат дървениците?" най-лесният отговор е: Малко, кафяво, сплескано насекомо, което има заоблена форма. Клиентите ни най-често казват "виждаме буболечки в матрака", което обикновено е 100% потвърждение за наличието на дървеници. 

В случай обаче, че не можете сами да се справите с това, то ние също можем да направим безплатен оглед. За да не се налага да чакате можем да предложим видео оглед. Така само до няколко минути ще можем да потвърдим или отхвърлим наличието на дървеници.

Как да се подготвите преди да дойдем? Необходимост от максимален достъп

Преди самата обработка би било добре клиентът да осигури максимален достъп до всяко кътче на помещенията - ъгли, первази, зад и под мебели, в гардероби и т.н. Максималният достъп е от ключово значение за ефективността на обработката. Насоките, които даваме на клиентите си за по-добра подготовка преди самата обработка звучат конкретно ето така: Повдигнете матраците, издърпайте леко леглата от стените, подгответе дивана като го разпънете максимално, ако диванът е силно заразен и може да се раздели на части - разделете го. Ако имате места с повече струпан багаж, го разстелете така, че да се осигури максимален достъп за пръскане.

Дрехите от гардероба НЕ е необходимо да се вадят. Също така НЕ бива да слагате нищо в чували - това само ще затрудни работата ни.

Укритията, в които се откриват дървеници и яйца и където на практика се случва тяхното размножаване, често са недостъпни. Ние обаче обръщаме максимално внимание на всички потенциални местообитания и се стараем да проникне препарат дори там, където това е почти невъзможно. Това е един от ключовите фактори в унищожаването на този труден вредител.

Къде живеят дървениците?

Дървениците най-често изграждат гнезда в матраците, леглата или меката мебел в дома. Практиката ни показва, че обикновено гнездото се локализира по-често откъм мястото, на което е главата на човека когато спи, отколкото откъм краката. Ние от "Хлебарките БГ" разбираме, че тези мебели са скъпи и полагаме максимални усилия да ги запазим. В почти всички случаи успяваме да унищожим популацията, без да се налага да изхвърляте матрак, легло, диван или друга мебел. Въпреки това има редки случаи, в които при много силно заразяване е пропъръчително матракът или друга силно заразена мека мебел да се отстрани от дома.

Други характерни местообитания, на които обръщаме внимание са: картини (често гнездят именно зад тях), первази, табли, кухини около тръбни пътища и т.н. От друга страна дървеници по дрехите рядко ще откриете. При по-сериозни проблеми сме наблюдавали гнезда и в гардеробите, но като цяло това е рядко явление. Именно за това прането на абсолютно всички дрехи на висок градус ние не смятаме, че е необходимо. Този вредител се вижда с просто око и ако огледате добре една дреха е изключително лесно да установите дали по нея лази дървеница или не.

С какво се хранят дървениците?

Противно на името, което използваме в българския език тяхното хранене няма нищо общо с дървото. Често хората бъркат дървениците с дървояди, но двата вредителя нямат почти нищо общо. Дървениците се хранят с кръв. Ухапването от дървеница не изисква лечение и обикновено става болезнено чак на сутринта. Ухапването също така оставя характерни белези от дървеници или пъпки от дървеници, които понякога стават по-едри, а в други случаи са не чак толкова големи и минават бързо. Различните хора реагират различно при ухапване, а отговорът на въпроса "Кого хапят дървениците?" е сходен: насекомите имат предпочитания към различните хора. Така например може един член на домакинството да е обилно нахапан, а друг - не. Тук можете да видите снимки на ухапвания от дървеници:

Рискове при непрофесионална обработка

Дървениците са най-трудният за унищожаване битов вредител в България. Борбата с тях е работа за професионалисти. Въпреки това ние знаем, че клиентите често се опитват сами да се справят с проблема. В огромен процент от случаите обаче, обработките са не само неефективни, но водят и до задълбочаване на проблема. Това е така, защото при прилагане на неподходящ препарат, неправилна концентрация, с неправилна техника или на неправилните места, често се стига до изграждане на резистентност. Резистентността представлява устойчивост към отровни препарати от дадена група и по този начин борбата с дървениците може да стане далеч по-трудна и за нас, което би изисквало по-голям брой обработки, а съответно и по-дълго време за справяне с проблема.

Друга опасност от неефективната борба с дървениците е увеличаване популацията, в следствие на дългото изгубено време преди да бъдат взети мерки по изпитан метод. При губене на време те могат да се размножат в мащаби, които да направят премахването им дори невъзможно. За това съветът ни е да се действа най-много в рамките на седмица след установяване наличието на този вредител. През годините сме успявали да се справим дори с проблеми, появили се не преди седмици, а преди години. Въпреки това не е никак добре да се отлага този проблем. Навременната и правлина реакция ще Ви спести много главоболия.

0899 720 715
Обадете се СЕГА!
Не рискувайте популацията да се увеличи!

Повторно пръскане за дървеници

След пръскането за дървеници колегата ни на място ще Ви предложи дата за следваща обработка. За пълно справяне с проблема е необходимо да се направят поне 2 обработки през около 10-14 дни. Необходимостта от второ третиране е свързано с цикъла на развитие на насекомите. Гарантираме Ви, че не го правим с цел по-голяма печалба. Ако съществуваше метод, с който да Ви отървем от раз, бихме го използвали със сигурност. Между първата и втората обработка е характерно да се виждат както живи, така и умрели дървеници. Обикновено след второто третиране проблемът се решава напълно.

В редки случаи може да бъдат необходими и повече обработки. Това обикновено е свързано с опити за непрофесионална борба, които са довели до специфична резистентност. Също така необходимост от повече посещения може да има и ако сте чакали твърде дълго време преди да се вземат адекватни мерки. Важно е да отбележим също, че дървениците са вредител, при който не можем да дадем 100% гаранция, тъй като не е изключено в близко бъдеще да ги пренесете отново в дома си от друго място. Също така понякога укритията им са абслоютно непредполагаеми и недостъпни. Въпреки това ние от "Хлебарките БГ" успяваме да се справим напълно с дървениците без изхвърляне на никакви мебели в огромен процент от случаите. Извършваме обработките така, сякаш работим в собствените си домове и винаги даваме максимума от себе си, тъй като осъзнаваме колко сериозен дискомфорт създават тези неприятели.

За пълно справяне с проблема е от ключова важност да се направи втора обработка 10-14 дни след първата.

Превенция. Защита от дървеници в бъдеще.

Ефективна превенция при този вредител е изключително трудно да се постигне. Не съществуват при дървениците хигиенни правила, които да са универсални и да работят добре. Истината е, че присъствието им в дома Ви въобще няма нищо общо с хигиената. Този вредител обитава както несъвместими за живот места, така и чисти лъскави жилища, а на въпросът "Как се пренасят дървениците?" отговорът за съжаление е: Всякак. Проблемът с превенцията при дървениците общо взето се обуславя от 3 фактора, които най-често срещаме в практиката си:

  • Опасност от повторно пренасяне от приятел, друго Ваше жилище, работно място, превозно средство, ваканционен имот, място за настаняване и т.н;
  • Опасност от пренасяне при наличието на дървеници при съсед или в друга част от сградата, в която живеете;
  • Опасност от наличието на дървеници на места в жилището Ви, които са категорично недостъпни (зад окачени тавани, гипсокартонени стени, в дълбоки процепи и т.н.) - този фактор най-често се наблюдава при ненавременно вземане на мерки.

Според нашата практика най-удачният метод за превенция се изразява в бдителност. След като се справим с проблема, най-важното нещо е занапред да внимавате да не ги пренесете пак отново. Дискусията със съседите в сградата също е от ключово значение, тъй като нерядко се оказва, че проблемът идва от друг апартамент. Знаем, че тази тема е деликатна, но е важен фактор.

Често клиентите ни задават въпроса дали има истинско "лекарство за дървеници". Макар и в шеговит тон, истината е, че "лекарството" за този проблем е комбинация от редица фактори, а именно: техника, препарат, химична концентрация, метод, откриване на местообитанията, влагане на мисъл при самата обработка, правилно разпределение на количеството препарат и др. При отсъствие дори на един от тези фактори, рискът от несправяне се увеличава драстично.

В тази статия сме се постарали да опишем малксимално подробно всички важни неща свързани с този неприятен проблем. В случай обаче, че имате още въпроси, оставаме на линия. Можете без притеснение да се свържете с нас на посочения телефон дори само за безплатна консултация.

Ето кратко обобщение на услугата:

⭐ Кои сме ние? "Хлебарките БГ" ООД е лицензирана фирма за борба с битови и складови вредители.
☎ Как най-лесно да се свържете с нас? 0899 720 715 е телефонът, на който отговаряме всеки ден (Пон-Нед) от 08:00 до 22:00ч.
✅ Къде работим? Обслужваме цяла южна България: София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, както и всички околни населени места.
⌛ До колко време ще Ви посетим? При по-малка натовареност ще дойдем още днес без доплащане. При по-голяма натовареност ще дадем час за утре или след няколко дни.
✅ Справяме ли се с дървениците? Да. Успяваме да унищожим популацията от дървеници на 100%!
✅ Колко струва? Цената за обработка на стандартно жилище до 100м2 и до 4 стаи е 95лв.
✍️ Оставяме ли някакви документи? Да. Всички лицензирани фирми са задължени да оставят протокол за ДДД обработка, в който има информация за препарата.
Вижте повече за борбата с дървеници в това видео
Често задавани въпроси
Как да унищожим дървениците?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Дървениците безспорно са най-трудният за премахване вредител. В последните години ние от "Хлебарките БГ" изучихме дървениците до степен, до която не сме изучавали друг вредител до сега. Практиката показва, че непрофесионалните методи, които клиентите ни прилагат сами преди да ни извикат често са не просто неефективни, а дори вредни. Неправилният метод често води до резистентност (изграждане на имунитет от страна на насекомите срещу голяма група отрови) и скоростно увеличение на популацията, посредством изглаждане на местообитания в по-голяма дълбочина. В практиката си сме се справяли успешно дори с популации, които са живяли няколко години в даденото жилище без изхвърляне на мебели. Въпреки това бързата и правилна реакция винаги е от ключово значение за по-лесно справяне с проблема.

Можем ли сами да се справим с дървениците?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Пълното унищожаване на дървениците е сложна задача. Ние не казваме, че е невъзможно човек да се справи сам, но статистиката показва, че в почти всички такива случаи проблемът става дори по-голям. При неправилно третиране срещу дървениците обикновено се развива резистентност и проблемът става още по-трудно решим дори за професионално лице в областта. Все пак ако решите да се борите сами Ви съветваме да спазвате стриктно всички процедури, които за дадени съгласно информационния лист за безопасност на биоцида, с който ще работите.

Има ли гаранция услугата за борба с дървеници?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

В биологията, както и в медицината терминът "Гаранция" няма приложение. Всеки индивид в различна среда реагира по различен начин на различните биоциди. Ние няма да Ви заблуждаваме с "Гаранция", за която трябва да са налице редица неизпълними от Ваша страна условия. Ние се славим с коректност към клиента и за това ще Ви кажем истината. Практиката ни показва, че при навременна и адекватна реакция проблемът с дървениците (възрастни, нимфи и яйца) се решава с 2 обработки през 10-14 дни. В някои доста по-редки случаи свързани с по-големи гнезда или по-дълбоки укрития се налага трета обработка. Въпреки че имаме много висок процент успеваемост и то без да се изхвърлят никакви мебели гаранция не може да се даде. Причината е, че рискът от рецидив особено при този вредител е изключително висок. Дървеници може да има при ваш съсед, роднини, приятели, в обществения транспорт и други места, които посещавате. Винаги съществува месеци или години след като сме се справили с проблема да си пренесете дървеници отново. Препаратите, с които работим винаги имат остатъчно действие, но то невинаги е достатъчно за да предотврати загнездване отново. Държим да Ви успокоим, че случаите на рецидив са по-скоро изключение, но все пак не е невъзможно.

Колко струва пръскането против дървеници в едно жилище?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Цената за една обработка срещу дървеници на жилище до 100 м2 (и до 4 стаи) е 95лв. Цената за стандартни жилища до тази квадратура е фиксизана. Ние няма да измерваме точно колко квадрата е жилището и ще опръскаме всички стаи и всички прилежащи помещения еднакво добре. Само така можем да сме сигурни, че дори да има скрито гнездо някъде, то ще бъде поразено. В случай, че жилището Ви е по-голямо или има повече помещения за обработване ще изготвим индивидуална цена за Вашия случай. Имайте предвид, че при дървениците се налагат поне две обработки през около 10-14 дни. Всяка обработка се заплаща отделно.

Има ли карантинен период след пръскането?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

По време на пръскането и за около 3 - 4 часа след това е необходимо да бъдете навън. Препаратът, с който работим е разрешен за употреба от МЗ и е абсолютно безвреден. Тъй като се работи със сериозна техника, която произвежда аерозол с големина на капката около 40 микрона обаче препаратът е задушлив по време на третирането и за кратко време след това. 3 - 4 часа след третирането вече е напълно безопасно да се върнете в жилището. Следва проветряване и забърсване на повърхностите, до които имате допир с кожа или работите с храна.

Колко време отнема пръскането против дървеници в жилището?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Времето за обработка срещу дървеници е различно в различните случаи. Обикновено за еднофамилно жилище са ни необходими между 20 и 40 минути. За по-големи жилища - малко повече. Въпреки това времето за обработка може да зависи и от видовете повърхности, които ще се третират. От голямо значение също така е осигуреният достъп и количеството багаж, който имате в жилището си. При всички случаи нещата се случват бързо поради техниката която използваме. Тя ни позволява достъп до почти всяко кътче за кратко време.

Къде се пръска против дървеници?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Обработката срещу дървеници е сложна работа. Преди третирането винаги правим обстоен оглед установявайки потенциалните местообитания. По време на третирането се обръща изключително внимание на мастата, където е потвърдено наличието на дървеници, както и на тези места, които са характерно местообитание за вида. Опръскваме добре всички легла, ракли, подматрачни рамки, матраци, дивани (от всички страни, в разпънато състояние), ъгли, первази, процепи, фуги, зад картини и т.н. Обръщаме внимание и на гардеробите и дрехите, но там преминава просто една кратка мъгла, която ни дава сигурност, че дори и да има скрита дървеница там - тя ще загине. Техниката с която работим позволява достъп в дълбочина на дори най-недостъпните места.

Имат ли остатъчна миризма препаратите срещу дървеници?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Обработката срещу дървеници е сред най-трудните и специфични. Препаратите, с които работим са от най-висок клас и са напълно безвредни за Вас. В първите час-два след обработката има лека миризма и дразнене именно за това следва да останете навън около 3 - 4 часа след обработката. Връщайки се в жилището миризмата и задушливостта на препарата ще са изчезнали напълно.

Мога ли да присъствам по време на обработката срещу дървеници?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Присъствието на клиента по време на обработката е забранено според указанията на МЗ и на производителя на препарата. Колегатите ни, които извършват обработките срещу дървеници са екипирани с подходящи маски, очила и костюми, които гарантират тяхната пълна безопасност. Наред с това всички са минали обучение в РЗИ, което е задължително по закон. Около 3 до 4 часа след третирането ще бъде напълно безвредно и безопасно да влезете в жилището си отново .

Необходима ли е втора обраротка срещу дървеници?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Втората обработка при този вредител е изключително важна. Тя следва да се  приложи около 10 - 14 дни след първото третиране. Причината се крие в цикъла на развитие на насекомото. Яйцата, които снасят дървениците се излюпват в нимфи сравнително бързо, но докато насекомите са все още вътре в яйцето са напълно защитени от влиянието на който и да е химичен препарат. Обикновено след втората обработка проблема се разрешава напълно. Има случаи, в които се налагат и още третирания, но те обикновено са свързани с твърде дълго отлагане или с непрофесионални опити за справяне с проблема, които обикновено увеличават популацията, водят до резистентност и губят ценно време.

Какво трябва да направим преди самата обработка?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Преди да дойдем е добре ако е възможно да издърпате леко леглата от стените, да подвигнете матраците като махнете спалното бельо от тях. Ако имате диван е добре той да бъде максимално разпънат и отместен от стената. Колкото по-голям достъп има до повече места в дома, толкова по-висока е и ефективността на обработката. Обикновено не се налага никаква друга подготовка освен това, което сме описали. Грешна практика е да се слагат дрехите в чували. Така освен, че затруднявате себе си създавате и риск някое насекомо да проникне там и да остане защитено от влиянието на препарата.

Опитахме да пръскаме с какво ли не, но няма ефект. Какво да правим?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Със сигурност е най-добре да спрете с опитите. Разбираме, че част от клиентите ни решават да опитат сами и в това няма нищо лошо. Имайте предвид обаче, че при при неподходящи препарати, при неправилна концентрация, с неправилна техника или по неправилен метод третирането срещу дървеници често води до обратен ефект. Освен това спомага за изграждане на устойчивост към химични препарати в популацията известно още като резистентност. При дървениците бързата реакция често е от ключова важност.

Какво представляват дървениците?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Те са малки кафяви насекоми, които имат сплескана форма. Характеризират се с черни ивички по кафявата обвивка. Откриват се най-често около и в матраци, легла, дивани и друга мебел, която се изоплзва за спане. Нерядко могат да се срещнат и в други зони в дома. Цикълът им на развитие се обуславя от три стадия: яйце, нимфа, имаго. Характерно е, че новоизлюпените нимфи също имат способността да кръвосмучат.

Как изглеждат ухапвания от дървеници?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

След като сте нахапани от дървеница обикновено на мястото се получава червен белег или пъпка. Ухапването понякога е доста болезнено като болката обикновено се появява чак на сутринта. При различните хора болката и белега отшумяват за различно време - от няколко часа, до няколко дни. Често докторите успяват да определят белега като ухапване от дървеница, но понякога той може да бъде сбъркан с други кожни реакции. Най-лесният начин да се потвърди или отхвърли наличието на дървеници е посредством физически оглед в близост до местата за спане.

Как се появяват дървениците?
Hlebarkite.BG ☎ 0899 720 715

Дървениците са се появили преди хиляди години. Наличието им в нашето жилище обаче е в следствие на пренасяне от приятел, хотел, съсед, обществен транспорт или по друг подобен начин. Способността им да оцеляват се дължи на бързото разпространение и загнездването в недостъпни места. При всички случаи проблемът с дървениците изисква професионална и навременна намеса.

Как да се отървем от дървеници: Вашият напътствник за борба с креватната дървеница

Имате ли проблем с дървеници в дома си? Нашата фирма предлага ефективни решения за унищожаване на дървеници, специализирано в пръскане за дървеници, което е ключът към вашето спокойствие. Ние разбираме колко неприятно може да бъде да откриете дървеници в матрака или други части на дома си. Затова нашите услуги са насочени към ефективното премахване на този упорит вредител.

От какво бягат дървениците? Нашите методи за борба с дървениците са разработени от експерти и включват използването на висококачествени препарати за дървеници, които не само прогонват, но и напълно унищожават дървениците. Ние сме една от водещите фирми за пръскане срещу дървеници, предлагащи надеждни и безопасни решения за вашите проблеми с вредители.

Унищожаване на дървеници с гарантиран резултат - Нашата цел е да предоставим на клиентите си пълно спокойствие, като използваме методи, които са доказано ефективни срещу креватната дървеница. Ние предлагаме персонализирани решения, които отговарят на специфичните нужди на всеки клиент, като същевременно осигуряваме максимална защита на вашето здраве и на здравето на вашето семейство.

Защо да изберете нас за вашата борба с дървениците? Предлагаме професионално обслужване, бързи реакции и дълготрайни резултати. С нашите услуги, вие можете да се върнете към нормалния си начин на живот, без да се притеснявате за неприятните дървеници.

За повече информация и консултации, моля, свържете се с нас. Ние сме тук, за да ви помогнем да си върнете спокойствието и комфорта на вашия дом.