Ефикасен ли е нафталинът в борбата срещу бълхите?

Какъв вредител са бълхите?

Бълхите спадат към разред безкрили кръвосмучещи паразити.Те са дребни по размер (1,5 - 3,3 мм). Тялото е странично сплескано имат две очи и добре развити за скачане крака. Бълхата може да скочи вертикално до 18 см и хоризонтално до 33см. Имат здраво тяло, което може да издържи силен натиск и да ги предпази от смачкване. 

Най-често срещани са котешката бълха, кучешката бълха и човешката бълха.

Котешката бълха е един най-често срещаните видове по света. Достигат 1 до 2 мм и имат червеникаво-кафяв цвят. Основно паразитират по котки и кучета. Преносители са на различни болести като бартонела, миши тиф и др.

Кучешката бълха достига от 1 до 4 мм. Тялото им е странично сплескано, което им дава възможност да се придвижват безпроблемно през козината на животните. Могат да скачат от 15 до 25 см, което им помага лесно да преминават от гостоприемник на гостоприемник.

Човешката бълха достига на големина  до 4мм. В миналото е била много широко разпространена по хората, но през последния век с подобряването на условията на живот и хигиената популацията на този вид бълха драстично намалява.

Как се пренасят и разпространяват бълхите?

Най–често животните са преносители на този вид паразити. Котки и кучета могат да са преносители, което води до негативни последици за нас-хората. Третирането и премахването им е наложително, защото е възможно да причинят– пъпки, зачервявания, обриви и други проблеми. Бълхите могат да се местонахождават също така в килими, матраци и места, където има струпвания на багаж.

Защо е важно да се борим с бълхите и опасни ли са?

Със смученето на кръв бълхите пренасят тежки болести. Смята се, че бълхите са основните преносители на миши тиф, бобонна чума, туларемия, бартонела, миксоматоза, анемии, котешки глисти и др.Ухапването от бълхи предизвиква алергични реакции вариращи от леки до изключително тежки, дерматити, инфекции и уртикария.

Как да се отървем от бълхите? Нафталина ще ни свърши ли работа като препарат?

Ефективната борба с бълхите е доста трудна и включва различни методи и средства. Важно е едновременно да се третират както засегнатите площи на открито и закрито, така и домашните любимци да бъдат  обезпаразитени посредтвом ветеринарен лекар. Ако се доверите на професионална ДДД фирма тя ще направи нужния оглед и оценка на заразените площи. Ще използват точния и най-ефективен препарат в точната концентрация. Така ще се избегне опасността от създаване на резистентни и трудни за третиране индивиди. 

Може ли нафталинът да е метод за борба с бълхите? 

Отговорът е НЕ, защото нафталинът е вещество, което термитите произвеждат, за да отблъскват други паразити от укритията си. За първи път нафталинът е синтезиран още през XIX век. Оттогава той се използва често в ежедневието на хората.

В миналото се е използвало като активно средство за борба срещу молците,но днес все по-често бива избягван, защото е доказан като опасен за здравето на човека. Употребата на големи количества нафталин може да доведе до диария, световъртеж,гадене, жълтеница, повръщане и кръв в урината. В последните години излизат данни за връзка между използването на нафталин и появата на канцерогенни болести при хората. Доказват се и болести като катаракта при хората, зайците и мишките.

Ние от Хлебарките БГ имаме богат опит в борбата както с бълхи, така и с други насекоми. Това което ние правим винаги води до 100% резултати с 2 посещения. Това е и причината да нямаме недоволни клиенти. Можете да видите дори видео, което показва в детайли нашето пръскане срещу бълхи в сайта ни.

 

Може би търсите?
Пръскане срещу бълхи в мазето и двора Пръскане срещу бълхи в мазето и двора

Третиране срещу бълхи в мазето, стълбището и общите части със специализирана техника. Изпитан метод с висока ефективност.

Пръскане срещу бълхи във Вашия дом Пръскане срещу бълхи във Вашия дом

Ефикасно пръскане против бълхи в закрити помещения. Унищожаваме както възрастните индивиди, така и яйцата им без остатъчна миризма или следи.